Na op zevenjarige leeftijd een snuffelcurcus muziekinstrumenten te hebben gevolgd, wil Lucas Vermeer gaan drummen. Dit mag helaas niet; het huis is daarvoor te gehorig. Van teleurstelling is geen sprake: Lucas begint een muzikale reis met onder andere piano-, zanglessen en muziek als eindexamenvak.

 

     In VWO-3 speelt hij een van de hoofdrollen in een moderne uitvoering van een Mozart-opera. Een orkest, bands, koor... Zoveel mensen die samen muziek maken, dat smaakt naar meer! Lucas doet daarom in 2014 mee met de Youth Jazz Talent Award. Met zijn nieuwe band wint hij en dit fungeert als springplank naar het Bredase muzieknetwerk; als pianodocent, dirigent en muzikant wordt er aan de weg getimmerd.

 

     In 2016 begint Lucas met studeren aan de Erasmus Universiteit en Codarts te Rotterdam. Door de 'Liberal Arts & Sciences'- en toetsenstudent worden bruggen geslagen tussen de academische en creatieve wereld; hij start 'The Erasmus Music Collective', 'The Library Sessions' en 'SingEURSong'. Daarnaast is hij actief als muzikant, arrangeur, dirigent en jurylid van RTL4-programma All Together Now.

 

     Een nieuw avontuur gaat hij zomer 2019 aan in Engeland als Songwriting uitwisselingsstudent. Deze verandering werkt goed op zijn creativiteit. Liedjes stromen zijn pen uit met als doel: een Nederlandstalig album over liefde en seks, die een schop moet vormen tegen de heteronormativiteit. 

 

     In maart, net na de Corona-uitbraken, komt hij terug naar Nederland en starten de opnames. Acht muzikanten mailen hun thuisopnames naar elkaar, totdat de ingespeelde partijen naar wens zijn. In de studio van Mischa Dirksen worden deze bij elkaar gezet en afgerond. 

    

     In oktober 2020 brengt hij zijn eerste single, Prooi uit. Zijn debuut-EP, Esthetiek (een van de drie deel-EP’s die samen het album vormen) wordt vervolgens goed opgepakt. Zijn singles De Tekening en Psychobeeld worden in prominente Spotify playlists opgenomen als Je Moerstaal en Release Friday NL, de finale van De Grote Prijs van Rotterdam wordt behaald, LUCAS speelt bij 3FM en geeft verschillende optredens en live shows met een frisse, diverse band. 

 

    Momenteel werkt LUCAS toe naar zijn volgende EP release, Ambivalent genaamd. Zijn eerste single daarvan, De Nacht, zal 8 januari uitkomen en is geschreven voor Artrocks, waar hij in de halve finale staat. Het is geïnspireerd op Vrouw met Groene Ketting, een schilderij van Jan Sluijters en zal je helpen door je post-feestdagen corona dip.